Opening nieuwe locatie Landgraaf

15 juli 2021

Meer kansen op een blijvende baan

Het doel is om de cursisten na het traject te helpen aan werk. Maar verder leren is ook een mogelijkheid. Christian Wilbach, wethouder arbeidsmarktbeleid en participatie, vertelt dat vakgerichte opleidingen hard nodig zijn: ‘Vaak zijn er vacatures waarvoor geen geschikte kandidaten zijn. Dan is het heel belangrijk dat er goede praktijkopleidingen zijn zoals Praktech. Na het afronden van de opleiding kan de cursist aan de slag bij een bedrijf of verder leren. Elk traject vergroot de kansen op blijvend werk, en de werkgever krijgt een goed opgeleide werknemer. Winst voor iedereen dus!’

Opleiden en begeleiden

De cursisten volgen een vakgerichte opleiding en worden daarnaast ook persoonlijk begeleid. Dat is volgens teamleider van Praktech, Sylvia Houben, de sleutel. Als mensen in een veilige omgeving kunnen bewegen, waar ze gezien en gehoord worden, verlaagt dit de drempel naar een traject waarin geleerd en gewerkt wordt. Sylvia vult aan het begeleiden van cursisten gezamenlijk gebeurt. ‘De lijnen moeten kort zijn, zaken moeten snel geregeld kunnen worden. En dat kan alleen als je samen hetzelfde doel voor ogen hebt en hier samen voor gaat.’, aldus de teamleider.

Ga ook aan de slag bij Praktech

Praktech is er voor iedereen die pas van school komt of thuis zit zonder werk of diploma.
Ook interesse om een opleiding bij Praktech te doen? Neem dan contact op via mail info@praktech.nl of bel naar 06-12977830.

Samenwerking partners

De opleidingen op deze nieuwe locatie zijn mogelijk dankzij de samenwerking tussen de gemeente Landgraaf, Mens Ontwikkelbedrijf Landgraaf, werkgeversservicepunt Parkstad, uitkeringsinstantie ISD-BOL, jeugdhulporganisatie JENS, VSV, Welsun en Praktech.