Laurens (21) timmert hard aan de weg!

15 april 2024

Soms lukt het een student om diverse redenen niet om een opleiding af te ronden binnen de vastgestelde termijn. Teleurstelling ontstaat en de motivatie ebt weg naar mate de vertraging oploopt. Zo ook bij Laurens (21), hij volgde de opleiding Timmerman niveau twee bij VISTA college/Bouwmensen en liep daar vertraging op. Uiteindelijk kwam hij bij Praktech terecht en voelde zich meteen op zijn gemak.

In november 2023 stond Laurens trots met zijn diploma ‘Timmerman’ niveau twee in handen. Dit moment had hij van tevoren niet verwacht. Door persoonlijke omstandigheden liep hij door openstaande praktijkopdrachten een vertraging van één jaar op. VISTA college/Bouwmensen gaf hem als laatste kans de mogelijkheid om de praktijkopdrachten bij Praktech af te ronden. Hij was meteen enthousiast. Van een studiegenoot met een traject bij Praktech had hij al positieve geluiden gehoord over deze mogelijkheid.

“Ik had meteen een fijn gevoel bij deze optie!”

 

 

 

De theorie van de opleiding had Laurens al een tijdje in de pocket, maar hij liep vast bij het afronden van de praktijkopdrachten. Bij Praktech heeft hij deze openstaande opdrachten met hulp van begeleider Bert Hendriks in een sneltreinvaart tot een goed einde gebracht. "Een groot voordeel van Praktech is de intensieve begeleiding. Iedere leerwerkmeester begeleidt 3 leerlingen, waardoor er meer 1-op-1-aandacht is. De opdrachten werden stap voor stap uitgelegd, precies wat ik nodig had."
 

“Ik voelde me gezien en er werd rekening gehouden met mijn persoonlijke situatie”

 

 

 

De intensieve begeleiding, de interesse en de hulp bij zijn persoonlijke situatie deden Laurens veel goed. Hij leverde in minder dan 6 maanden tijd zijn praktijkopdrachten in en rondde zijn examen positief af met als resultaat een welverdiend papiertje!
 

Samenwerking

Bert: "De samenwerking tussen VISTA college, Bouwmensen en Praktech is niet eerder voorgekomen. We zijn dan ook blij dat zij contact met ons hebben gezocht en dat we Laurens konden helpen." Laurens vervolgt: "Als ik deze mogelijkheid niet had gekregen, was ik waarschijnlijk gestopt met de opleiding en op zoek gegaan naar een baantje. Terwijl ik het hebben van een diploma heel belangrijk vind."

“Ik wilde graag een diploma in handen hebben”.

 

 

 

Op dit moment werkt Laurens nog bij Event Design Parkstad, waar hij bij evenementen o.a. opbouw- en afbouwwerkzaamheden verricht. Regelmatig kan hij zijn skills als timmerman inzetten. Zo maakte hij picknicktafels, sierwanden en een strandhuisje die allemaal verhuurd worden als aankleding bij een evenement. “Ik heb het hier erg naar mijn zin, maar na de zomer ga ik actief op zoek naar een baan als timmerman. Ik wil graag iets doen met mijn diploma en lekker met hout bezig zijn!"

Meer weten?

Ben je benieuwd wat Praktech voor jou of je cliënt kan betekenen? Bel dan met Sylvia Houben op 043-407 31 98 / 06-12977830 of mail naar info@praktech.nl.