Het succesverhaal van Nemat 👷‍♂️

1 juni 2023

Nemat is op zijn plek bij Baderie Lemmerlijn

Toen Nemat zijn verblijfsvergunning had gekregen, ging hij 3 dagen per week naar school voor Nederlandse les. In de dagen die overbleven wilde hij zich graag verder ontwikkelen en zo kwam hij via zijn contactpersoon bij Praktech terecht. Inmiddels is Nemat trotse bezitter van 6 certificaten en werkt hij bij Baderie Lemmerlijn in Margraten.

Leren in de praktijk

Nemat: “Ik had geen zin om thuis te zitten, dus wilde ik graag nog 2 dagen per week aan de slag.Ik werkte vroeger in Iran in de bouw en wilde graag meer leren over de werkwijze, materialen en technieken in Nederland. Ik begon met tegelen in een kleine ruimte en dat ging goed. Ik dacht: ik moet nog meer leren. Zo leerde ik om te stuken en later ook om te schilderen en metselen.”

Werkplek bij Baderie Lemmerlijn in Margraten

Paul Lemmerlijn van Baderie was begin 2022 op zoek naar een nieuwe medewerker en googelde naar mogelijkheden. “Ik wilde bij voorkeur een jonger iemand, die nog veel kon leren in het vak. Ik was blij verrast toen ik Praktech ontdekte, het ligt op een steenworp afstand van onze zaak. Ik nam contact op en werd teruggebeld. Na een tijdje bleek er een match te zijn: Nemat."

Meteen zien wat iemand kan

Paul kwam kijken naar de mooie dingen die Nemat al had gemaakt bij Praktech Zo kreeg hij direct een goed idee van Nemat zijn kwaliteiten. “Ik zag meteen zijn potentie en besloot om hem welkom te heten in ons team.” Dat bleek een goede beslissing, want Nemat liet al gauw zien dat hij nauwkeurig werkt, creatief meedenkt en zijn ervaring goed inzet. Hij werkt zelfstandig of samen met een collega als het om grotere projecten gaat. Dat Nemat zich graag verder wil ontwikkelen juicht Paul toe. “Nemat heeft aangegeven dat hij graag ook meer wil leren over de elektrotechniek en in de toekomst ook het installatiewerk.” Momenteel is Nemat bezig met zijn rijbewijs, zodat hij ook met eigen vervoer naar opdrachten kan. Paul vertelt: “Ik laat Nemat nu al meewerken met het installatiewerk, waar dat mogelijk is." Daarna kijken we naar een passende vervolgopleiding voor installatiewerk en elektra.”

Meer dan alleen een baan

Voor Nemat is het werk bij Baderie Lemmerlijn meer dan alleen een baan. “Ik ben blij dat ik bij Praktech zo veel heb geleerd en dat ik nu een plek heb waar ik nog meer kan leren. Ook is het fijn om contact te hebben met anderen. Mijn Nederlands wordt daardoor steeds beter.” Paul vult aan:”Niet iedereen leert van de theorie. Daarom vind ik de aanpak van Praktech zo goed. Als je beter en liever leert in de praktijk, kun je daar ontzettend veel leren. Dat geldt zowel voor mensen die nieuw in Nederland komen als voor mensen die in het reguliere schoolsysteem minder makkelijk meekomen.”

Soepele samenwerking

Over de samenwerking met Praktech rondom Nemat zegt Paul: “De samenwerking met Sylvia en Bert verloopt heel soepel. Ze doen wat ze beloven en hebben ons goed geholpen om de samenwerking succesvol te maken. Ik raad het andere organisaties en werkgevers aan om zeker eens te kijken naar de mogelijkheden bij Praktech!”

Ieder proces is uniek

Als Praktech onderscheiden we ons door voor ieder proces maatwerk te bieden. We gaan altijd uit van de kansen en mogelijkheden van de cursist en kijken wat er nodig is voor de individuele begeleiding. Het gaat dan ook niet alleen om de vaktechnische vaardigheden, maar ook om het sociaal-emotionele aspect dat erbij komt kijken. Teamleider Sylvia Houben begeleidt de cursisten samen met de leerwerkmeesters. “We hebben Nemat ook ondersteund op privégebied, zodat hij zich op alle vlakken goed heeft kunnen ontwikkelen. Het geeft veel voldoening om onze cursisten te zien groeien en een plek voor ze te vinden waar ze goed uit de verf komen.”

Meer weten over de mogelijkheden om samen te werken met Praktech? Bel ons op 06-12 97 78 30 of stuur een mail.