Even op bezoek met eigen bus

12 juli 2021

Een tijdje geleden verliet Max Praktech met een diploma stukadoren onder zijn arm.

Hij had het stukadoren écht in de vingers, zo vertelt de leermeester die Max destijds begeleidde.

En toch was de volgende stap van Max niet in de richting van dit mooie vak.

Van stukadoor naar postbezorger

Max kwam er gedurende de cursus achter dat zijn passie toch niet bij stukadoren ligt. Toch maakte hij de cursus af, wat laat zien dat hij een doorzetter is.

Met een diploma op zak ging hij op zoek naar werk waar hij wél enthousiast van werd. Dat bleek het beroep van postbezorger te zijn.

Minder geslaagd? Integendeel!

‘Nee, dat wil helemaal niet zeggen dat de tijd bij Praktech minder geslaagd zou zijn’, vertelt Praktech coördinator Sylvia Houben, ‘integendeel zou ik bijna zeggen.’ ‘Tijdens onze technische cursussen wordt namelijk niet alleen de techniek van een beroep geleerd. Ook werknemersvaardigheden worden in al onze cursussen meegenomen. Daar komen zaken als je afspraken nakomen, op tijd komen, je spullen op orde hebben aan de orde. En dat komt bij ieder werk van pas’.

Eigen bus

En inderdaad. Ook bij het werk als postbezorger komen de eerder genoemde werknemersvaardigheden perfect van pas.

Max vindt het heerlijk om met ‘zijn eigen bus’ post en pakketjes te bezorgen. Het contact met de klanten vindt hij één van de leukste dingen. En hoe leuk is het dan als je nog een keer bij je oude opleider een pakketje mag bezorgen en meteen jouw bus mag showen!

Zoals je op de foto ziet, heeft Max zijn plek gevonden.

Hij is trots op zijn baan en wij zijn trots op hem!