Bedrijven krijgen een kijkje achter de schermen bij Praktech

7 juni 2024

Op donderdag 25 april ontvingen we samen met MOB Landgraaf verschillende bedrijven die actief zijn in of voor de bouwsector op onze locatie in Landgraaf. Na een welkomstdrankje leidde leerwerkmeester Bert de gasten rond door de locatie en vertelden we meer over het opleidingstraject bij Praktech en de voordelen ervan voor bedrijven in de bouw.

Een kijkje achter de schermen

Tijdens de rondleiding kregen onze gasten een goed beeld van wat onze deelnemers en cursisten zoal doen bij Praktech. In de lokalen zijn gestucte, betegelde en gemetselde muren te bewonderen. Ook voeren onze cursisten allerlei timmer- en schilderwerk uit. In kleine groepjes van 1 begeleider en maximaal 5 cursisten werken de (jong)volwassenen op praktische wijze aan hun werknemersvaardigheden en leren ze basisvaardigheden in bouwvak.

Het opleidingstraject van MOB Landgraaf en Praktech

Mensontwikkelbedrijf (MOB) Landgraaf biedt ontwikkeltrajecten aan, die goed aansluiten op de opleidingstrajecten van Praktech. Beide organisaties zijn ervan overtuigd dat iedereen een talent bezit en kijken naar kansen en mogelijkheden van elke cursist. Het doel van een ontwikkel- en opleidingstraject van MOB Landgraaf en Praktech is succesvol doorstromen naar de arbeidsmarkt of naar een vervolgopleiding in de bouwsector. Na de eerste ontwikkelstappen bij MOB Landgraaf bestaat een opleidingstraject bij Praktech uit 3 stappen:
1. Talenten ontdekken binnen de bouw
2. Sociale en werknemersvaardigheden ontwikkelen
3. Vakkennis opdoen voor één of meer specifieke bouwonderdelen

Het gebeurt regelmatig dat een cursist gedurende het opleidingstraject al wordt gevraagd om bij een specifiek bedrijf te komen werken. Voor andere cursisten werken we graag mee aan het vinden van een passende stage of baan. Dit doen we in nauwe samenwerking met bedrijven en onze netwerkpartners zoals werkgeversservicepunten.

Succesvolle avond

We kijken terug op een succesvolle avond waarin nieuwe contacten zijn gelegd, we MOB Landgraaf en Praktech op een goede manier onder de aandacht hebben gebracht en waarin we samen nieuwe mogelijkheden hebben verkend en besproken. De contactpersonen van de bezoekende bedrijven konden letterlijk kennismaken met onze werkwijze. Wij kregen een nog beter beeld van de behoeften die er zijn op het gebied van personeel. Daarnaast dachten we samen na over hoe het opleidingstraject van Praktech kan aansluiten op een stage of een werkervaringsplek. We gaan hier de komende tijd verder over in gesprek met verschillende bedrijven.
Door een nauwe samenwerking met verschillende bedrijven in de bouwsector helpen we steeds meer (jong)volwassenen verder in hun loopbaan én zorgen we dat er voldoende arbeidspotentieel beschikbaar blijft voor de bouwsector in Zuid-Limburg. Als het handig is, zetten we SROI en subsidies in om zaken (financieel) mogelijk te maken.

Meer weten?

Onze deur staat altijd open voor nieuwe samenwerkingsverbanden met bedrijven in de bouwsector. Heb je interesse om eens te komen kijken op een van onze locaties in Landgraaf, Sittard-Geleen of Cadier en Keer of zie je mogelijkheden om vanuit jouw bedrijf onze cursisten verder te helpen in het ontwikkelen van hun talenten? Neem dan contact op met teamleider Sylvia Houben: sylvia.houben@praktech.nl. of 06-12977830.