Persbericht

6 december 2021

Ramses Jongewaard nieuwe directeur Praktech

Met ingang van 1 januari 2022 is Ramses Jongewaard de nieuwe directeur van Praktech, vak-en ontwikkelingsschool Limburg. Ramses is een ervaren ondernemer met hart voor sociaal maatschappelijke vraagstukken. Vanuit zijn eigen ervaring en achtergrond (Uit de Steigers/Levanto) weet hij wat het is om met de doelgroep van Praktech te werken en wat nodig is voor de aansluiting tussen praktisch leren en werken. Hij heeft een bewezen trackrecord waarin hij ondernemers en gemeenten weet te overtuigen van het belang om te participeren. Het bestuur van Praktech is verheugd met de komst van Ramses. Hij heeft een breed netwerk in de regio waar Praktech actief is met kennis van het sociale domein.  

Volgende fase, vertrouwde werkwijze

Theo Thuis, voorzitter van het bestuur van Praktech, vak- en ontwikkelingsschool Limburg, geeft aan: ‘In een eerste periode, na de verzelfstandiging, waarin het bestuur van Praktech samen met het team heeft gewerkt aan stabiliteit en de eerste stappen heeft gezet in de uitbreiding van activiteiten (Landgraaf en Heerlen, naast Cadier en Keer)  is het nu tijd voor de volgende fase. Die breekt aan met onze nieuwe directeur Ramses Jongewaard. Het bestuur heeft, samen met het team, alle vertrouwen in Ramses om Praktech naar een succesvolle toekomst te leiden.

Het is de ambitie van Praktech om meer jongeren en volwassenen in de regio op te leiden en te laten doorstromen naar duurzaam werk op de arbeidsmarkt’.   De verzelfstandiging en de hieruit voortvloeiende groei en ontwikkeling van Praktech is mede mogelijk gemaakt door Stichting MPlooi Foundation.  

Ambitie

Ramses Jongewaard kijkt met veel plezier en vertrouwen vooruit naar zijn nieuwe rol: ‘Ik verheug me op het zijn van het gezicht van Praktech in de Zuid-Limburgse regio. Samen met het team, onze cursisten, ondernemers en gemeenten wil ik werken aan Praktech als maatschappelijke onderneming. Het is mijn ambitie om Praktech onlosmakelijk onderdeel te laten zijn van de arbeidsmarkt infrastructuur in Limburg.  Ramses gaat aan de slag in deeltijd in combinatie met zijn huidige functie als programma manager bij Levanto. 

Meer weten

Wilt u kennismaken met Ramses of met Praktech, dat kan vanaf 1 januari 2022 komen wij graag bij u op bezoek. Vanzelfsprekend bent u ook welkom op één van onze locaties om in de praktijk te ervaren wat Praktech doet. Wij verwelkomen u graag. Stuur een bericht aan info@praktech.nl en wij nemen contact met u op.